Braniteljske udruge na primanju u Splitsko-dalmatisnkoj županij

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 21, 2015 |

U Županiji splitsko – dalmatinskoj upriličeno je primanje za udruge hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata. Na već tradicionalnom božićnom primanju, župan Zlatko Ževrnja zahvalio se svim udrugama na suradnji i poručio im da će uvijek biti vrijedni prijatelji i partneri.

 

Na tradicionalnom blagdanskom primanju z okupio se respektabilan broj uzvanika a u ime koordinacije udruga županu se na suradnji zahvalio tajnik Vlado Lasić. Župan Ževrnja se u svom obraćanju osvrnuo na tešku gospodarsku, socijalnu i političku situaciju u državi, no obećao je i da će unatoč nedostatnim financijskim sredstvima nastaviti potpomagati branitelje i njihove obitelji.

 

U ime Udruge udovica Domovinskog rata, županu i predsjedniku Županijske skupštine SDŽ Petroslavu Sapunaru obratila se predsjednica Jelena Erenović, dok je primjerke zbornika domoljubne poezije, posvećene Vukovaru i Škabrnji svima uručio urednik pukovnik Mate Buljubašić. Predsjednik Udruga veterana Zbora narodne garde 4.brigade, Božo Zadro poručio je da se branitelji s područja županije, inače najbrojniji po ljudstvu ali i stradanjima i dalje bore s nizom problema, te pozvao županijske čelnike da ih ne zaborave.