Božićni sajam u Kutini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 23, 2015 |

Kutinčani ovih dana u svom gradu mogu uživati u još jednom Božićnom sajmu koji se održava na novom gradskom Trgu. Ako se još niste odlučili što pokloniti dragim osobama za Božić na ovom bi Sajmu mogli pronaći nešto od poklona i to po vrlo pristupačnim cijenama.Turistička zajednica Grada Kutine, već tradicionalno, uoči Božica, organizira Božićni sajam koji se u Kutini održava od 2004. godine u razno-raznim oblicima i različitom vremenskom trajanju.

 

Ove godine kutinski Božićni sajam traje 3 dana, od 21. do 23. prosinca i to od 16 do 19 sati. Na Sajmu ima preko 25 izlagača s razno-raznom ponudom od udruga, humanitarnih, od OPG-a, od razno-raznih rukotvorina, škola. Na sajmu će nastupati djeca grada, kroz mažoretkinje, gradski puhački orkestar, a škole će imati priredbice, predstave.

 

Organizatori se trude u Sajam uključiti što više lokalnih ljudi da se i oni na neki način predstave. Za djecu svaki dan ima facepainting, ima božićna kočija kojom se može provozati, a ima i kućica djeda mraza gdje djeca mogu pisati svoja pisma djeda mrazu.

 

Ured djeda mraza i ove je godine na kutinskom Božićnom sajmu otvorila Udruga IZAZOV, koja je osigurala da sva djeca dobiju i poklone. Josip Marić, zamjenik gradonačelnika Grada Kutine ističe kako je ovo veliko događanje za Kutinu jer je ono nagovještaj Božića. I ove godine na Božićni su sajam stigli i moto mrazovi.