Božićni prijem župana Žinića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 20, 2017 |

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zajedno sa suradnicima, organizirao je tradicionalni blagdanski prijem za predstavnike gospodarskog, političkog, kulturnog, prosvjetnog, vjerskog i sportskog života, za predstavnike vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata.

 

Sisačko-moslavački župan izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u 2017. “Bili smo Županija koja je povukla najviše sredstava iz fondova EU. Imamo razloga za pohvalu jer smo dobili nagradu za dva projekta na razini EU, za naš projekt Kupujmo lokalno – Pun ceker koji je osvojio veliku nagradu među 10 najboljih malih projekata u ovoj godini u EU i veliko priznanje od strane europarlamentaraca gdje će naš projekt Gaming industrije biti projekt kojeg ćemo predstaviti u Europskom parlamentu 2018. kao jedan od najinovativnijih projekata u EU.” rekao je župan. To su samo neke naznake i projekti kojima želimo potaknuti ostanak stanovništva ovdje i stvoriti kvalitetnije uvjete za život, dodao je Žinić i nastavio: “U idućoj godini Županija planira nastaviti s projektima izgradnje središnjeg paviljona u sisačkoj Općoj bolnici, projekt znanstveno-kulturno-obrazovnog centra u Lađarskoj ulici u Sisku, projekt centra Braće Radić kao i projekt Baštine Zrinskih-budućnost Banovine.” Prijem je bio i prigoda za dodjelu godišnjih nagrada Županije. Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su kajakaš Josip Lenac i karikaturist Nenad Ostojić, dok je Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić Sisak dobio nagradu za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije. Nagrada Sisačko-moslavačke županije za životno djelo, posmrtno, dodijeljena je Željku Nenadiću, a nagradu za životno djelo dobio je i Božidar Pintarić.