Bolja medicinska skrb na zadarskim otocima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 24, 2017 |

Uskoro stanovnike zadarskih otoka gdje djeluju obiteljski liječnici očekuje bolja medicinska skrb. Naime u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Zadarska županija je nositelj projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganje u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, a financira se u sklopu ograničenog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru navedenog programa.

 

Zadarski župan Stipe Zrilić, u Vladi Republike Hrvatske, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te resornih ministara, potpisao je tako ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga.

 

U skladu s rezultatima provjere prihvatljivosti izdataka ukupan iznos prihvatljivih troškova za Zadarsku županiju je 1.929.737,91 kuna. Temeljem Odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Zadarskoj županiji je dodijeljeno 1.640.276,45 kuna što znači da iznos od 289.460,56 kuna sufinancira Zadarska županija kao korisnik sredstva.

 

Ovim projektom će se obaviti manji infrastrukturni zahvati (Dugi otok/Žman i Pag/Povljana) te nabaviti oprema na otocima Vir, Molat, Ist, Pašman (Neviđane), Dugi otok/Božava i Pag.