Bol obara turističke rekorde

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 25, 2017 |

Još jednu godinu za redom Bol je brački turistički rekorder s 100. 000 tisuća gostiju koji su ga posjetili do 3. Listopada.

 

Bol na otoku Braču kao višestruki turistički šampion, omiljen raj za kupače, surfere i sve one koji vole šljunčane plaže, i čisto more. Ovogodišnji turistički rezultat učinio ga je još uspješnijom destinacijom po broju noćenja i tursitičkih dolazaka nego što je to bio lani. Samo u mjeecu srpnju Bol je ostvario 20 posto više noćenja nego lani
Bol je kao kupališna detinacija orjentiran turističkom tržištu Zapadne Europe . Čak 94 posto bolskih gostju su stranci. Opravdava to status Bola kao svjetski prepoznate turističke destinacije. Jedan od uspjeha tamošnjeg turizma su stalna ulaganja prije svega u tamošnje plaže, pojašnjava načelnik.
No iako rekorder po broju turističkih noćenja i dolazaka Bol može bolje. Ono što bi ga moglo svrstati u sam vrh elitnog turističkog odredišta su luka nautičkog turizma i žičara koja je u planu.

 

Konačne brojke o dolascima i ostvarenim nočenjiam Boljani će znati tek kada podvuku crtu , nakon uspješne posezone , koja još uvijek traje i zahvaljujući brojnim događanjima prije svega onim sportskim i zabavnim bilježi odlične rezultate , kao i sama špica sezone.