Blatine neće ostati bez parkirnih mjesta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 11, 2017 |

Građani  Gradskog kotara Blatine  uspjeli su u svome naumu da vrate dio od 25 oduzetih parkirnih mjeste pokraj pet nebodera u Šimićevoj ulici koja su im ovih dana bila uskračana odlukom Grada, a na zahtjev  Vatrogasne inspekcije.

 

Zahvaljujući predsjedniku Gradskog kotara Davoru Matijeviću građani s Blatina nisu ostali bez 25 prakirnih mjesta u glavnoj kotarskoj prometnici Šimićevoj ulici.  Pronađeno je rješenej koje će zadovoljiti obje strane i koje će u žurnim intervencijama omogućiti vatrogascima pristup neboderima.

 

Uz manje građevinske zahvate, dobit će se nova parkirališna mjesta, a onih nekoliko  izgubiljenih kompenzirat  će se novima ispod garaže u Šimićevoj, gdje će se ukloniti znak zabrane parkiranja i označiti pripadajuća signalizacija, kazuje Matijević.

 

No nije problem nedostatka parkirnih mjesta nastao samo odlukom o ukidanju 25 mjesta u središtu četvrti. Prenapučen ovaj gradski kvart muku mući s nedostatkom prostora za parkiralište već dugi niz godina, u ostalom kao i ostatka Splita. Pauk služba čest je posjetitelj na ulicama ove gradske četvrti. Zato je Matijević cijelu situaciju iskoristio kako bi ovaj problem barem malo ublažio.

 

Veći problem od samog parkiranja na Blatinama je nepregledni zavoj pored dječjeg vrtića. U kojem su roditelji  često prinuđeni svoje vozilo ostaviti na cesti kada djecu odvode ondnosno vraćaju iz vrtića, što izravno ugrožava njihove živote. Rješenje ovom problemu bila bi gradnja ugibališta, za što u kotaru nemaju novaca. Pola milijuna kuna koliko bi koštalo ugibalište trebao bi platiti Grad.

 

Sve su to privremena rješenja prometnog kolapsa koji će problem na Blatinama samo privremeno umanjiti. Stoga bi trebalo tražiti dugoročno rješenje.

 

S obzirom kako u Gradu ne mogu iznaći novaca niti za ugibalište pored dječjeg vrtića Matijević ne vjeruje kako će ovaj problem tako skoro biti rješen. U pet nebodera u Šimićevoj stanuje oko 1000 stanara.