Blago našeg Marjana

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 29, 2016 |

Nakon Dioklecijanove škrinjice, mali Splićani će od ove godine otkrivati blago Marjana. Projekt je to predstavljen danas u Banovini a iniciran od strane Koordinacijskog odbora akcije Grad Split – prijatelj djece. Projekt je dio kurikuluma u okviru nastave predmeta Priroda id ruštvo a vodi se kao terenska nastava.

 

Namijenjen je učenicima 4.razreda koji će se kroz poučnu šetnju Marjanom tijekom travnja i svibnja, kroz 6 postaja upoznavati s prirodnom, kulturnom i povijesnom baštinom Marjana i Veloga Varoša. Namjera je da projekt živi dugo, tako da svake godine obuhvati oko 1 700 učenika i 80-ak učitelja.

 

Svoj edukativnio segment rada kroz ovaj projekt ispunjava i Javna ustanova za upravljanje Park-šume Marjan, čiji će stručnjaci biti vodiči. Prvi učenici kreću u edukativnu šetnju već idućeg utorka a za završetak projekta je planiran i kviz znanja koji će rezultirati dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijima na svečanosti u Villi Dalmacija.