Blaćani još uvijek čekaju odobrenje za dječje igralište

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 12, 2015 |

Još u travnju stanovnici Blata, naselja u zapadnom dijelu grada, zagrebačkom su gradonačelniku uputili peticiju za izgradnju dječjeg igrališta. I kad su mislili da su napokon došli do rješenja, dolazi do novih problema. Naime, ponuđena lokacija za izgradnju dječjeg igrališta bila je potpuno neadekvatna te smještena neposredno uz dvije brze i opasne ceste.

 

“Ponuđena je parcela koja se nalazi između Jadranske avenije i Karlovačke ceste. Jednoglasno smo reagirali da to ne želimo jer je preopasno. Sami smo ponudili druge lokacije i sad čekamo gradske službe da odrade svoj posao”, rekla je prije više od mjesec dana Laila Novak, predsjednica Udruge Blatski volonterski centar.

 

Da gradske službe odrade svoj posao, Blaćani, naime još uvijek čekaju. U situaciju se upleo i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Željko Fiolić koji tvrdi da već šest mjeseci čeka odgovor od Grada. Usput Blaćanima obećava, ne jedno, već dva dječja igrališta. Hoće li ga nagodinu napokon i dobiti, ostaje vidjeti. Inače, Blato je jedino naselje u Zagrebu koje nema dječjeg igrališta.