Bjelovarsko-bilogorske žurne službe

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 5, 2016 |

Zavod za hitnu medicinu BBŽ u prošloj je godini zabilježio 7.5 tisuća intervencija, odnosno 20ak dnevno. Najčešći razlog izlaska na teren i dalje su kardiovaskularne bolesti, no bilježi se povećan broj intervencija zbog stradalih u prometnim nesrećama.

 

Godina je zbog velikog broja intervencija ali i brojnih drugih razloga, kako kaže ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Stjepan Matoš, bila poprilično izazovna: “Imali smo osam odlazaka liječnika od njih 20 iz naših timova pa je trebalo provesti komplicirane postupke natječaja”.

 

Posla su tek nešto više od ranijih godina imali i djelatnici PU BB. Dragutin Vurnek, načelnik PU BB: ” Možemo reći da je bila u okviru prosječnih godišnjih vrijednosti. Jedino je broj poginulih u prometnoj nezgodi veći za dvije osobe. U 2015. godini poginulo je 14 osoba.”

 

JVP Grada Bjelovara već niz godina bilježi porast tehničkih intervencija, poput izvlačenja nastradalih u prometnim nesrećama. Županijska vatrogasna zajednica u 2015. je zabilježila 553 intervencije, a osim lokalnog djelovanja, županijski su vatrogasci prošle godine sudjelovali i na brojnim dislokacijama na priobalju.