Bjelovarski projekti uređenja komunalne infrastrukture

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 4, 2015 |

Bjelovarske gradske tvrtke Komunalac i Vodne usluge provode brojne projekte uređenja komunalne infrastrukture. Dio njih financiraju vlastitim novcem, no velik dio projekata odradit će se putem nacionalnih ili europskih fondova. Tako je primjerice u tijeku izrada studijsko-projektne dokumentacije i aplikacijskog paketa za aglomeraciju Bjelovar-Gudovac-Rovišće.

 

Ovaj bi projekt obuhvatio 16 km cjevovoda za odvodnju na podsustavu istok, rekonstrukciju 3 kilometra ulične odvodnje I 6 kilometara vodovoda, te bi kao najznačajnije, uređaj za pročišćivanje otpadnih voda podigao na visoki, treći stupanj. U tijeku je i ishođenje dozvola za projekt magistralnog cjevovoda vrijednog 45 milijuna kuna.

 

Sredinom studenog Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je izgradnju vodoopskrbe u podsustavu Istok- taj će se projekt vrijedan 6 milijuna kuna u 85%-nom iznosu sufinancirati europskim novcem, poručuje direktor Komunalca d.o.o. Bjelovar Ivan Ivančić: “Rok je 2016. godina i vrlo je kratak, no time ćemo zadovoljiti većinu potreba vodoopskrbe”.

 

Tu su i još dva velika projekta sufinancirana iz nacionalnih fondova: 2 milijuna kuna vrijedno reciklažno dvorište i milijun kuna vrijedno proširenje odlagališta otpada Doline.