Bjelovar uskoro dobiva punionice za e-vozila

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 14, 2018 |

Punjenje električnih vozila može se vršiti s vlastitog električnog priključka, no što napraviti kada snaga baterije padne i potrebno je hitno nadopunjavanje? Vlasnici električnih automobila to mogu napraviti na javno dostupnim punionicama diljem Hrvatske, no ne i na području Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Naime, najbliža punionica za električne automobile nalazi se u dvadesetak kilometara udaljenom Farkaševcu. Jedna takve punionica gradit će se i u Bjelovaru-poručio je gradonačelnik Hrebak: U proračunu je predviđena stavka za izgradnju punionice na Trgu Stjepana Radića, mislim da je to dobra lokacija u centru grada”. Naći će se rješenje za vlasnike e-automobila, no što je s onima koji voze električne bicikle? Osim na kućnom priključku, na području Bjelovara javno im je dostupan samo onaj u Gornjim Plavnicama, no uskoro će se graditi i na području grada. Uz projekte punionica za e-vozila Bjelovar će u 21. stoljeće ući i projektom digitalizacije Gradske uprave-projektom kojim se želi elektronskim putem obuhvatiti gotovo stotinjak svakodnevnih zadaća.