Biokovo vertikala

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 17, 2016 |

Tri kilometra i 600 metara od kojih kilometar uspona odtrčat će sudionici druge trail utrke Biokovo vertikala koja starta 28. svibnja u 9 sati iz Basta.

 

Ljubitelji trail utrka ponovno će doći na svoje i to krajem ovog mjeseca. Pred njima je druga po redu „Biokovo vertikala“ jedinstvena trail utrka specifična po svom formatu, čija je glavna specifičnost strma staza .

 

U utrci mogu sudjelovati svi bez obzira na starost i kondicijsku spremu, s obzirom kako se glavnina utrge odvija na uređenoj planinarskoj stazi , koja će za ovu prigodu dodatno biti označena svom potrebnom signalizacijom, a odvijat će se pod budnim okom pripadnika Gorske službe spašavanja.

 

Prošlogodišnji pobjednik Biokovo vertikale zadanu rutu pretrčao je u svega 44 minute , ali vrijeme ovogodišnje trke proteže se na puna dva i pl sata. Stoga će sudionici moći sami odretiti svoj tempo i uživati u prirodi budući staza prolazi kroz jedan od najljepših dijelova Parka prirode Biokovi, a na raspolaganju će imati čak dvije okrjepe, kao i bepslatan ulaz u sam Park

 

Prijave za utrku odvijaju se on line putem na stanicama trail i trekong kluba Strka, organizatora Biokove vertikale. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 21 svibnja.