Biciklistički maraton 3 rijeke

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 21, 2015 |

Biciklistički klub „Roda” u suradnji s gradovima Sisak i Petrinja, te Turističkim zajednicama iz Hrvatske Kostajnice, Siska i Petrinje i udrugom EKS organizira ovu nedjelju 24. svibnja „Biciklistički maraton 3 rijeke”. Biciklisti mogu birati dvije staze, jednu dugu 125, a drugu dugu 80 kilometara.

 

Maraton započinje u Sisku ispred sisačkog Starog grada u 10 sati. “Maraton će biti organiziran u povodu 130 godina biciklizma u Hrvatskoj te 122 godine biciklizma u Sisku.” kaže Miroslav Brajenović, predsjednik BK Roda Sisak.

 

Očekuju se biciklisti iz svih dijelova Hrvatske ali i susjednih država a maraton će obuhvatiti područje Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice te općina Majur i Hrvatska Dubica. Milijana Borojević, direktorica TZ Siska naglašava kako će se kroz ovo sportsko događanje promovirati postojeća biciklistička infrastruktura kao i cikloturizam u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Popratne kulturne i edukativne aktivnosti započet će već sutra, u petak, 22. svibnja otvorenjem izložbe 130 godina biciklizma u Holandskoj kući u Sisku, a završiti 31. svibnja biciklijadom ulicama Siska te predavanjem na temu Biciklizam i autizam.