Besplatni udžbenici splitskim osnovcima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 12, 2018 |

Grad Split, naredne školske godine,  besplatne udžbenike osigurat će svim svojim osnovcima, dok će  Splitsko-dalmatinska županija školske knjige kupiti svim ostalim učenicima na području županije.  Besplatni udžbenici Grad Split će stajati oko 12 milijuna kuna.

 

S 12 milijuna kuna Grad Split pokrit će troškove nabavke udžbenika za nešto manje od 14.000 učenika. Grad će kupiti knjige za učenike 28 osnovnih škola čiji je osnivač i vlasnik. Ovo je jedna od demografskih mjera potpore osnovnoškolcima i njihovim obiteljima koje je započela nova gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, poručeno je iz Banovine.

 

Grad Split će proračunski novac namijenjen udžbenicima prebaciti na račune splitskih osnovnih škola, koje će potom novac prebacivati na račune roditelja, prema njihovim zahtjevima.

 

Iz splitske gradske uprave poručuju kako su im u realizaciji ovog projekta jako važni partneri. Tu je vrlo važna uloga i ravnatelja i razrednika, tajnika i računovođa, a sve kako bi djeca bila zadovoljna, što je i krajnji cilj ovog projekta.