Besplatan prijevoz za roditelje na porodiljnom?

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 31, 2015 |

Bi li se majkama, očevima ili skrbnicima na rodiljnom dopustu trebao osigurati besplatan ili subvencioniran javni prijevoz, pitanje je koje je pokrenula jedna Zagrepčanka. Prema pritužbi koju je uputila na Odbor za predstavke i pritužbe Gradske Skupštine, ističe da je nepravedno da majke ili očevi na porodiljnom dopustu moraju izdvajati za punu cijenu prijevoza, s obzirom na to da im prijevoz za trajanja istog, nije plaćen. S istim se slažu i u spomenutom Skupštinskom odboru.

 

Prijedlog je primio i nadležni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, no o njemu se nisu očitovali. U odgovoru u kojem nabrajaju koje sve kategorije imaju pravo na besplatan prijevoz samo kratko navode da bi proširenje kruga korisnika za posljedicu imalo i povećanje iznosa za njegovu realizaciju.

 

Kako bi pokrenuli raspravu na ovu temu Odbor za predstavke i pritužbe prijedlog će predložiti skupštinskom Odboru za socijalnu skrb kako bi oni razmotri moguće izmjene Odluke o socijalnoj skrbi, a kojima bi se besplatan javni prijevoz omogućio i roditeljima koji koriste rodiljni dopust.