Bermudski trokut

Kategorija: Zanimljivosti | Objavljeno: srpanj 26, 2017 |

Za Bermudski trokut su skoro svi čuli. Gotovo da nema osobe koja ne zna za ovaj dio naše planete, a isto tako gotovo nema mornara i pilota koji pri kretanju kroz ovo područje nisu dobro otvorili oči. Neki spominju magnetizam, neki gasove, Atlantidu, gusare i izvanzemaljce, a mi vam na jednom mjestu objedinjujemo neke od najčešćih misterija koje okružuju Bermudski trokut.

 

Bermudski trokut, neslužbeni je naziv za morski trokut između Bermuda, Floride i otoka Portorika u Atlantskom oceanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara. Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. stoljeća

 

Iako je to zapravo turistički raj, s divnim pješčanim plažama i palmama, postoje mnoge zanimljive teorije o ovom području. Neke su relativno prihvatljive, a druge su zaista smiješne.

 

Područje Bermudskog trokuta je poznato kao prostor gdje su bez ikakvog objašnjena nestajali brodovi i zrakoplovi, a prvi zapisi o nestancima brodova na tom području sežu iz davnog 15. stoljeća.

 

 

  • – 6 mornaričkih bombardera SAD je nestalo 1945. godine, kao i spasilački timovi koji su poslani da spasu posade. Prije nego što je 27 muškaraca nestalo, pilot je putem radija izvestio komandu da sve izgleda čudno, čak i ocean.

 

  • – Brod Cristofor Columb-a plovio je mirnim vodama Bermudskog trokuta 1492. godine kada je primjetio čudna očitavanja na kompasu kao i vatrenu kuglu na nebu.

 

  • – Tijekom prošlog stoljeća u Bermudskom trokutu je izgubljeno 1.000 života, a svake godine u prosjeku nestanu 4 zrakoplova i 20 brodova.

 

  • – Brus Gernon tvrdi da je izgubio 28 minuta nakon što je proleteo kroz oblačni tunel koji je promijenio tijek vremena. Zrakoplov je nestao sa radara da bi se potom pojavio u Miami Bitch-u.

 

  • – Svijetla zrakoplova Irving Rivers-a primjećena su 2 kilometra od zemlje 1978. godine, ali je on bukvalno u trenutku ispario dok je pažnja kontrolora na trenutak bila skrenuta na druge stvari.

 

  • – Ispod morskog dna Bermudskog trokuta zarobljeni su visoki nivoi metana. Kada se jedan od tih gasnih džepova oslobodi, u stanju je da podigne gustinu vode i može da potopi brodove na površini.

 

  • – Zmajev trokut predstavlja duplikat Bermudskog trokuta u Pacifičkom oceanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svega 2 godine.

 

  • – Pojedini vjeruju da se ispod Bermudskog trokuta skriva izgubljeni grad Atlantida i da njegovi energetski kristali ometaju rad kompasa i radara.

 

  • – 306 osoba je izgubljeno kada je brod mornarice SAD USS Kiklop nestao 1918. godine. To je najveći gubitak života koji je mornarica zabeležila van borbe.

 

  • – Baza za testiranje SAD pod nazivom AUTEC, poznata kao i pomorska Zona 51, nalazi se blizu Bermudskog trokuta i u njenoj zoni navodno su primjećeni brojni neidentificirani leteći objekti.

 

 

Ovaj video u tri minute prikazuje deset zanimljivih činjenica o ovom području i njegovim nikad otkrivenim tajnama:

 

                                                                                                   

VEZANI ČLANCI