BBŽ među vodećima po brzini izdavanja građevinskih dozvola

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 14, 2018 |

Kako bi pobjegla sa začelja ljestvice hrvatskih županija po brzini izdavanja građevinskih dozvola, Bjelovarsko-bilogorska županija uvela je novi sistem rada i kadrovska pojačanja u svih pet županijskih ispostava Odjela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu.

 

S vremenom su stigli i rezultati-Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećima je u Hrvatskoj po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije: “To zapravo znači da se ovdje dozvole izdaju u 16 dana i da smo druga županija u hrvatskoj po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Dan prije nas to izdaje Međimurska, a drugo mjesto dijelom s Koprivičko-križevačkom i Osječko-baranjskom županijom”. Inače, tijekom 2017. godine Upravni odjel za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu Bjelovarsko-bilogorske županije izdao je 226 građevinskih dozvola, što je za 15 više nego godinu ranije.