Bandić zahvalio Zimskoj službi na dobro odrađenom poslu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 7, 2016 |

Unatoč novim količinama snijega većih zastoja u prometu u Zagrebu nije bilo. Građani su tako, uz nešto veći oprez u vožnji, bez većih problema mogli stići na svoja odredišta, jer su do jutra gotovo sve prometnice bile počišćene. Za čišćenje parkirališta gradonačelnik je najavio i angažman nezaposlenih i studenata, započeo je i odvoz hrpa snijega s križanja. Ne treba brinuti ni zbog neočišćenih nogostupa, jer kako najavljuje gradonačelnik, kazni neće biti.

 

Kako bi se uvjerio da je Zimska služba u pripravnosti, zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić ponovo posjetio Operativni stožer Zimske službe na Žitnjaku, čijim je radom zadovoljan.

“Zahvaljujem se Zimskoj službi na besprijekorno odrađenom poslu”,, rekao je Bandić.

 

Zbog neočekivanih količina snijega, najavljuje, bit će angažirani nezaposleni i studenti, te očekuje da se do sutra počiste sva parkirališta u gradu te prilazi svi važnim institucijama.

 

Iako je zamolio sugrađane da čiste snijeg na nogostupima ispred zgrada i kuća, naglasio je da kazni, koje mogu sezati i do dvije tisuće kuna za građane te do 10 tisuća kuna za tvrtke, neće biti. “Nema šanse da se napiše ijedna kazna, jer od tog novca nemamo ništa”, bio je jasan Bandić.

 

Izbjegavat će se i kažnjavanje tvrtki, a za one u stečaju koje ispred firmi nisu počistile, taj posao odradit će nadležne službe, što će im i naplatiti. Za čiste i sigurne prometnice Zimske je služba u pet dana potrošila oko 10 tisuća tona soli i pet tisuća tona sipine. No u narednim danima očekuje se smirivanje vremena s porastom temperatura, što bi uvelike trebalo olakšati posao svima koji sudjeluju u čišćenju zagrebačkih cesta.