Bandić spreman za nove izbore

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 22, 2015 |

“Ako se proračun usvoji, onda ćemo po njemu raditi kako Bog zapovijeda, ako ne, imat ćemo prijevremeno financiranje tri mjeseca, a nakon toga izbore. Stav grada i mene osobno je da nam ne trebaju prijevremeni izbori, a najmanje godinu dana prije redovnih izbora”.

 

Ovako je Milan Bandić objasnio svoja očekivanja uoči sjednice Gradske Skupštine i izglasavanja proračuna za 2016. godinu, dajući do znanja kako ni sam valjda nije siguran koja bi ga politička opcija mogla podržati. Pročelnik za financije, Slavko Kojić, s druge strane, komentirao je pobjedu Grada nad Ministarstvom financija u tužbi za povrat sredstava za decentraliziranu funkciju.

 

“Ugodno je nakon ovakvih vijesti biti pročelnik Ureda za financije, naročito nakon dugotrajne borbe za prava Grada Zagreba u odnosu na atak vršen s državne razine vezano za decentralizirana sredstva”, istaknuo je Kojić. Ministarstvo financija ima pravo žalbe, no pročelnik za financije im poručuje da će žalbom samo izgubiti više vremena i novca.