Bandić pozdravio školarce, Lovrić najavio projekte

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 7, 2015 |

Počela je nova školska godina, te je u zagrebačke osnovne i srednje škole krenulo gotovo 100 tisuća školaraca. Prvog školskog dana, učenicima Osnovne škole Kajzerica i IV. gimnazije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaželio je uspješnu godinu. Istaknuo je da obrazovanje nema alternative. “Stara narodna kaže dajte mi znanje, dat ću vam imanje. Mi smo mala zemlja i mali grad te konkurirati možemo jedino znanjem”, rekao je Bandić.

 

Novi kompleks škola i dječjeg vrtića na Kajzerici, otvoren prošle godine, najbolji je dokaz ulaganja u obrazovanje. Te dvije škole svojim učenicima pružaju visoki standard školovanja u najmodernijim uvjetima.

 

U OŠ Kajzerica krenulo je nešto više od 400 učenika, a njihove su učionice opremljene najsuvremenijom tehnologijom. “Sve imaju pametnu ploču te brzi Internet, dok profesori u podučavanju koriste laptope”, rekao je Igor Rukljač, ravnatelj OŠ Kajzerica. Osim toga i u osnovnoj školi, kao i u IV. gimnaziji nastava je organizirana u jednoj smjeni. “Radimo u jednoj smjeni što je velika prednost za organizaciju, planiranje izvannastavnih aktivnosti te državne mature”, istaknuo je Boris Štima, ravnatelj IV. gimnazije.

 

Prvi dan nastave Gradski ureda za obrazovanje iskoristio je za najavu brojnih projekata koje planiraju ostvariti u ovoj i sljedećoj godine.

 

“Uskoro očekujemo da će baletna škola biti u novim prostorima. Pripremamo rješenje za nove prostore centra Goljak te nastavljamo s projektom škologradnje u sklopu kojeg, koncem ove i početkom sljedeće godine, planiramo započeti radove na deset škola, deset sportskih dvorana i deset vrtića”, najavio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.