Bandić položio vijenac za maksimirske branitelje

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 3, 2015 |

Povodom 16. obljetnice otkrivanja spomenika poginulim braniteljima s područja Maksimira, izaslanstvo grada Zagreba te predstavnici gradske četvrti i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće u Parku maksimirskih branitelja.

 

“Svake godine u spomen tim bojovnicima se ovdje zahvalimo za sve ono što su dali za slobodnu i demokratsku Hrvatsku jer da nije njih bilo mi danas ne bi ovdje stajali, a naša je obaveza da Zagreb i ovu zemlju radimo po mjeri čovjeka i učinimo Hrvatsku gospodarski prosperitetnijom”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnika Zagreba.

 

Sjećanje na pale branitelje i obilježavanje važnih obljetnica ima dugu tradiciju u gradskoj četvrti Maksimir.

 

“Ja se zahvaljujem Zdrugu hrvatskih branitelja koji su prije 16 godina postavili ovaj vječni spomen na poginule branitelje i zahvaljujem se svim građanima koji dolaze uistinu često ovdje odat im počast ne samo na dan postavljanja spomenika nego na obilježavanje svih državnih praznika”, poručio je Stanko Gačić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir.

 

Zahvalni su i sami branitelji Grada Zagreba.

 

“Mi smo sretni u gradu Zagrebu da možemo doći i zapaliti svijeće i položiti vijence svim našim prijateljima i suborcima koji su dali život za Hrvatsku”, rekao je Miodrag Demo, koordinator zagrebačkog Gradskog ureda za branitelje.

 

Znak zahvalnosti za ultimativnu žrtvu, davanje života za slobodu Hrvatske, Grad Zagreb je iskazao imenujući park u kojemu je spomenik Parkom maksimirskih branitelja.