Bandić: Politika se uvukla u baletnu školu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 20, 2016 |

Ususret 43. sjednici Gradske Skupštine, prvi čovjek Zagreba osvrnuo se na sve aktualne teme. Neizostavna izmjena i dopuna GUP – a, preseljenje baletne škole u privatne prostore te završetak radova na fontanama, samo su neke od točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice, a čini se kako će tema baletne škole izazvati žustre rasprave među zastupnicima.

 

“To je ista onda priča o standardu gradskih vrtića. Politika se uvukla u cijelu tu priču. Aktivisti HSLS – a i SDP – a rade političku kampanju, ja to ne mogu poništiti niti želim i to je njihovo demokratsko pravo. Baletna škola će se preseliti i imat će bolje uvjete nego sada. A to da će se malo više voziti, Bože moj”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Budući da je Zagreb postao pravo gradilište, nazobilazne teme su i komunalna infrastruktura. Zašto fontane nisu otvorene na blagdan svetog Ilije kako je ranije najavljivano, gradonačelnik je istaknuo:”Danas je sveti Ilija? Da, ispričavam se što to neće biti danas, već u subotu 24. srpnja.

 

Osim ljetnih mjeseci, radovi se nastavljaju i na jesen. Još jedne Izmjene i dopune GUP – a donose i konačnu izgradnju sljemenske žičare. Nakon gotovo cijelog desetljeća, Zagrepčani će dobiti novu žičaru.Prema najavama, izgradnja sljemenske žičare predviđena je tijekom druge polovice listopada 2016.