Bandić obišao Rome čija je kuća izgorjela

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 25, 2016 |

Obitelj Rama prije nekoliko je dana ostala bez krova nad glavom nakon što im je još iz nepoznatog razloga kuća u zagrebačkom naselju Kozari Bok izgorjela do temelja. U neposrednoj blizini zgarišta nalazi se dom deseteročlanoj obitelji koja strahuje za svoju sigurnost.

 

“Ne možemo doći sebi. Ni djeca ni ja ne možemo zaboraviti veliki plamen koji nas je probudio”, rekla je Dževahira Rama čijoj je obitelji kuća izgorjela do temelja.

 

Svi članovi obitelji Rama privremeno će dobiti krov nad glavom, obećao je to prvi čovjek hrvatske metropole nakon što je s predstavnicima Crvenog križa obišao zgarište i donirao hranu i druge potrepštine.

 

“Na sreću nikome se nije ništa dogodilo, cijelokupnu obitelj Rama preselt ćemo u prihvatilište Dobri dom u Kosnici jer ovo nisu uvijeti dostojni za život”, najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Tko je kriv za požar i koji je motiv iza napada, još uvijek nije poznato.

 

“Neka policija odradi svoj dio posla. Ja ne vjerujem da je to poruka Romima jer Zagreb ne živi taj način života”, naglasio je Bandić.

 

Je li riječ o međusobnom obračunu ili je ipak napad nacionalno i etnički motiviran, zagrebački Romi ostaju na oprezu.