Bandić obišao Kozari puteve

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 13, 2016 |

Zbog radova na plinofikaciji i kanalizaciji naselje Kozari putevi raskopano je već dvije godine. No radovi se napokon privode kraju. Plinofikacija je provedena u 50 ulica i odvojaka, napravljena je kanalizacijska mreža od oko 7600 kanala te su asfaltirane 22 ulice, odnosno oko 60 posto. Ipak, neki stanovnici nisu zadovoljni, niti tempom izvođenja radova niti njihovom kvalitetom.

 

“Stanujem u ulici Kozari putevi, prvi odvojak. Radovi u našoj ulici započeli su prvi, a još nisu završeni niti znamo kad će biti. Problem je u tome što su radovi u našoj ulici prvi započeli, a još nema ni naznake kad će biti završeni”, požalio se stanar ulice Perica Knežević.

 

Anto Stanić iz Kozari puteva također negoduje zbog tempa izvođenja radova ali i njihove kvalitete.

“Razočarani smo jer ništa ne znamo. Nikad nismo imali osobu koja bi nam bila na raspolaganju i koja bi nam mogla objasniti u kojoj su fazi radovi, kad će završiti, koje će se sve, i kad, ulice raditi. Razočarani smo da se u Zagrebu tako radi. Mislimo da se u Zagrebu može puno bolje”, rekao je Stanić.

 

Radove u Kozari putevima obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao, strojevi u naselju ostaju dok zadnja ulica neće biti asfaltirana.

 

“Građani su opravdano nezadovoljni. Moja isprika što sve prije nije napravljeno, ali prije mene u Kozari puteve nikad nitko nije došao tako da bez mene ne bi ničeg niti bilo”, istaknuo je Bandić.

 

Postoji i konkretan tempo izvođenja radova, a sve bi trebalo biti gotovo sljedeće godine.

 

Damir Tabaković, predsjednik Mjesnog odbora Kozari putevi, objasnio je da je u planu izgradnja 3600 metara plinske mreže, a radovi koji će obuhvatiti drugi i treći Kozari put s odvojcima, počinju 15. srpnja. Svi radovi, nastavlja, trebali bi biti gotovi u 2017.

 

Osim izgradnje komunalne infrastrukture ove godine u Kozari putevima trebali bi započeti izgradnja Sportsko – rekreacijskog centra za koji je projekt gotov. Osim toga, u planu je i gradnja višenamjenskog objekta za društvene sadržaje koju stanovnici ovog dijela grada čekaju već godinama.