Bandić: Neka Šostar odgovara za svoje postupke

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 27, 2016 |

Zvonimir Šostar, čelnik Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te bliski suradnik gradonačelnika Milana Bandića, uhićen je zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u periodu kada je obnašao dužnost pročelnika Ureda za zdravlje grada Zagreba. USKOK sumnjiči Šostara da je između 2006. i 2009. godine ilegalnim aktivnostima oštetio Grad za 30-ak milijuna kuna, a nova uhićenja komentirao je čelni čovjek Zagreba.

 

“U ovoj zemlji svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoje postupke, a to se odnosi i na kolegu Šostara. Sve drugo što bi rekao bilo bi prejudiciranje, a to ne želim”, naglasio je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Iako Bandić nije bio rječit kada su pitanju nove akcije USKOK-a, kritike zagrebačkog SDP-a na račun svojeg rada u protekle dvije godine nije mogao prešutjeti. Riječ je o izvješću o radu gradonačelnika i suradnika koje će biti predstavljeno na sjednici Gradske skupštine.

 

“Da SDP bude za izvješće poluge bi s neba padale. Da popločimo Zagreb zlatnim pločama oni bi bili protiv. Ova crno-bijela tehnika da ništa ne valja je već viđena”, rekao je Bandić.

 

Na nadolazećoj sjednici Gradske skupštine, pred gradskim zastupnicima naći će se izvješće o radu Zagrebačkog holdinga u protekloj godini. Iako je ta gradska megatvrtka godinu završila s dobiti od preko 60 milijuna kuna, taj podatak bi mogao ostati u sjeni nezadovoljstva zaposlenika Holdinga jer je uprava odlučila ukinuti temeljni kolektivni ugovor te u roku 6 mjeseci napraviti novi.

 

“Novi kolektivni ugovor prvenstveno će biti sukladan sa svim pozitivnim propisima koji su na snazi u RH, a i njime će se napraviti revizija dosadašnjih materijalnih prava zaposlenika Zagrebačkog holdinga”, najavila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga na što je Bandić nadodao kako treba podvući crtu i “prestati honorirati nerad” što je suština cijelog kolektivnog ugovora.

 

Očekuje li Zagreb narednih mjeseci prometni kolaps ili pak nepregledne hrpe otpada na ulicama ovisit će o dogovoru uprave Zagrebačkog holdinga i predstavnika sindikata o novom kolektivnom ugovoru koji će, kako kažu, honorirati rad, a kažnjavati nerad.