Baldasar o prosvjedima na Mejašima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 22, 2015 |

Ostavku, zatražili su HDZ-ovci od splitsko gradonačelnika Ive Baldasara zbog problema nastalog oko prilazne ceste novom trgovačkom centru na Mejašima. Gradonačenik, pak uzvraća, kako je riječ o problemima nastalim za HDZ-ove vladavine gradom te kako HDZ instrumentalizira dio stanovnika Mejaša u predizborne svrhe.

 

Prosvjedom, stanovnici splitske gradske četvrti Mejaši pokušavaju upozoriti na probleme koji nastaju zbog izgradnje novog trgovačkog centra u njihovom susjedstvu. Centar će se uskoro otvoriti, rijeke automobila i ljudi krenut će prema njemu, a primjerene cestovne infrastrukture još nema. Zbog situacije na Mejašima, gradonačelnikovu ostavku zatražili su splitski HDZ-ovci.Gradonačelnik ističe kako gradska vlast poduzima sve što je samo i sključivo u interesu grada i građana.Tvrdnje HDZ-ovaca i čelnika gradskog kotara, kako se u Mejaše ništa ne ulaže oštro opovrgava.

 

Optužbe koje prema Banovini upućuju HDZ-ovci Baldasar naziva prljavim predizbornim udarcima ispod pojasa te objašnjava kakvo rješenje na Mejašima nudi Grad, dodajući kako građane to neće ništa stajati.U Mejaše se ulaže ravnopravno kao i u sve druge gradske kotareve, poručuje gradonačelnik te najavljuje nove investicije.Gradski kotar Mejaši jedan je od splitskih istočnih kotareva u kojem niti jedan objekat, osim crkve, do prije nekoliko godina nije imao građevinsku dozvolu.

 

Četvrt je to nastala divljom izgradnjom uglavnom obiteljskih kuća, koje su kasnije rasle u stambene zgrade. Vlasnici tih kuća i do neki dan gotovo bezvrijednih pacela, koji su sa sela 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća, radi industrijalizacije doseljavali u Split, obogatili su se u trenutku kada je započela izgradnja Vukovarske ulice. O kojim je iznosima riječ, najbolje govori podatak kako je za otkup zemljišta od privatnih vlasnika utrošeno više novca nego za izgradnju četverotračne ceste.