Baldasar nema podršku većine vijećnika

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 18, 2016 |

Splitski vijećnici nisu usvojili izvješće gradonačelnika Ive Baldasar o njegovom radu za prvih šest mjeseci ove godine. Uz to većinom glasova, vijećnci su s dnevnog reda sjednioce skinuli točku o prodaji gradske imovine i tako još jednom javnosti dali doznanja kako splitski poteštat nema podrške većine u gradsom vijeću.

 

Težak početak tjedna za splitskog gradonačelnika. Da ne uživa čvrstu većinu u vijeću znao je i sam , no da svoje zamisli i odluke neće uspjeti prikupiti dovoljan broj ruku u zraku, vjerovat nije slutio. Izvješće o radu za proteklih 6 mjeseci splitskog poteštata vijećni ci su odbili prihvatiti. Dodatno su na muku gradonačelniku prisjeli vijećnisci HDZ-a i jedan HSLSOVAC izvedbom performansa. Minutom šutnje odali su počast za minuli gradonačelnikov rad .

 

Nije ovo prvi put da je pao Baldasarov izvještaj, no prvi je puta kako se to dogodilo bez predhodne rasprave u vijećnici.

 

Da mu neće biti lako svoje zamisli sprovesti u djelo, Baldasra je svhvatio već na samom početku sjednice, kada je s dnevnog reda , na prijedlog vijećnice Marijane Puljak stranke Pametno, većinom glasova, drugi puta skinuta točka o prodaji nekretnina u vlasništvu grada .

 

No kako u politici važi ona, da sve od jučer danas ne vrijedi , Baldasar najavljuje kako će se sporna točka ponovno nači na jednoj od narednih sjednica. Štoviše uvjeren je kako će tada imati većinu za njezino usvajanje.

 

A tko će tada gradonačelniku biti podrška ne zna se, možda čak HDZ, ali i ostale oporbene starnke u vijeću, s čijima je predsjednicima klubova Baldasar danas razgovaro iza za javnost zatvorenih vrata. Bio je to HDZ-ov uvijet za ostanak na sjednici vijeća nakon što je Petar Škorić zatražio da se na dnevni red sjednici uvrsti izvještaj o koncesijskim odobrenjima na području grada.

 

Gradonačelnik Baldasar pristao je uvrstiti ovu točku na dnevni red , te do kraja dana vijećnicima podastrijeti sve informacije o koncesijskim odbrenjima uz imena njihovih vlasnika, izvještaje komunalnih redara s terene, zapise zastanaka, te o broju izdanih konecesija,u protekle tri godine, o čemu će vijećnici raspravljati sutra u nastavku danas započete sjednice.