Austrija zemlja partner Zagorskog gospodarskog zbora

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 12, 2018 |

U Krapini je u prostorima gospodarske komore u Krapini održan radni sastanak delegacije Veleposlanstva Republike Austrije s organizatorima Zagorskog gospodarskog zbora te gospodarstvenicima s područja Krapinsko-zagorske županije koji su u svom poslovanju povezani s Austrijom koja je ove godine zemlja partner  Zagorskog gospodarskog zbora.

 

Izvoz u Austriju s područja Krapinsko-zagorske županije je na trećem mjestu u iznosu od 53 milijuna eura. Uvoz iz Austrije je na četvrtom mjestu u iznosu od 23 milijuna eura dok su austrijski turisti peti po broju dolazaka u Krapinsko-zagorsku županiju. Krapinsko-zagorska županija ima čvrste veze s Republikom Austrijom jer na području Krapinsko-zagorske županije rade 4 tvrtke koje imaju sjedište u Austriji a odlična suradnja je i s mnogim obrtnicima. Postoje mnoga područja za poboljšanje suradnje kao što su obrazovanje te jačanje suradnje metaloprerađivača Austrije i Krapinsko-zagorske županije.

 

Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija te obrtnička i gospodarska komora ulažu dosta napora kako bi Zagorski gospodarski zbor bio svake godine što bolji. Zagorski gospodarski zbor se održava u Tjednu kajkavske kulture koji će ove godine biti u znaku obilježavanja 825. obljetnice prvog spomena imena Krapine te 420 godina od održavanja prvog zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu Krapina.