Alka u SAD-u

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 1, 2015 |

Na poziv naših Sinjanki s američkom adresom, Marine Pavletić i i Gordane Čačinović, u svibnju će se u Chicagu i New Yorku održati promocija 300. obljetnice slavne pobjede nad Osmanlijama i viteške Alke te promocija Sinja kao destinacije aktivnog turizma.

 

Na Daley Plazi u Chicagu već niz godina održavaju se „Hrvatsko – američki dani“, tradicionalna manifestacija koja slavi hrvatsko – američku baštinu, kulturu i povijest i u sklopu koje će se na infopultu Turističke zajednice grada Sinja na otvorenome promovirati tristogodišnjica Alke i nova ponuda aktivnog turizma s posebnim naglaskom na biciklističke staze iz projekta MedPaths te hodočasničke Staze Gospi Sinjskoj.

 

U hrvatskom konzulatu bit će održani i sastanci s predstavnicima američkih agencija i touroperatora koji prodaju paket aranžmane za Hrvatsku u Chicagu i New Yorku, kao i sa stranim novinarima koji će pratiti prezentaciju. Također, 8. svibnja u Columbia Collegeu u Chicagu bit će postavljena i izložba fotografija Sinjske alke i Sinja koja će biti otvorena tjedan dana, do 15. svibnja.

 

U organizaciji društva koje okuplja bivše studente hrvatskih sveučilišta, na svečanosti proslave 25 godina djelovanja, također će biti upriličena promocija Sinja i Alke, našeg neprocjenjivog bisera kojeg već pet godina štiti UNESCO na Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Tristoljetna alkarska tradicija i brojne prilike za aktivni odmor bit će predstavljeni 13. svibnja u hrvatskom konzulatu u New Yorku.