Aktivni mladi za lokalni razvoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 17, 2016 |

U Sisku je predstavljen projekt Aktivni mladi za lokalni razvoj. Projekt traje dvanaest mjeseci, a svrha mu je doprinijeti osnaživanju lokalne zajednice za jačanje aktivnog sudjelovanja mladih i podizanje kvalitete života mladih u Sisku, Lekeniku i Martinskoj Vesi. ALD je nositelj projekta koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Partneri u projektu, uz Grad Sisak i su i općine Lekenik i Martinska Ves. Aktivnosti se odnose na formiranje lokalnih grupa mladih u dobi 16-26 godina koji će imati priliku proći besplatnu edukaciju na kojoj će steći i potrebna praktična znanja i kompetencije za razvoj zajednice sukladno potrebama mladih. Mladi će imati priliku organizirati različite edukativne sadržaje, volonterske akcije, ali i predstavljanja svojih aktivnosti. Tijekom projekta izravno će biti uključeno oko 60 mladih a na provedbi samog projekta planirano je zapošljavanje tri mlade osobe. Poziv za sudjelovanje bit će objavljen na internetskim stranicama nositelja i partnera projekta u veljači iduće godine.