Akademska donatorska večer

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 5, 2015 |

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu osnovana je 2007.godine. Od tada do danas Zaklada je dodijelila gotovo 3400 studentskih stipendija po tisuću kuna na mjesec te 30 učeničkih stipendija u iznosima od 500 do 1000 kuna.

 

Maša Martinović aktualna je europska prvakinja u karateu, a stipendiju je dobila kao studentica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta. “To mi je puno značilo jer su se u tom trenutku školovali moji brat i sestra. Stipendija mi je dala priliku da svu svoju energiju posvetim stvarima koje volim najviše na svijetu – farmaciji i sportu”, kazala je Maša Martinović, stipendistica Nacionalne zaklade.

 

Kako bi se prikupile donacije za studentsko stipediranje, organizirana je još jedna Akademska donatorska večer. “Kao rektoru najvećega Hrvatskog sveučilišta zahvaljujem vam na spremnosti da na ovoj svečanosti zajedno pošaljemo poruku kako Hrvatska prepoznaje svoje najizvrsnije i najkvalitetnije studente i mlade ljude, da u njih želi ulagati te da u Hrvatskoj za njih postoji perspektiva i bolja budućnost”, kazao je Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu. Za perspektivu i bolju budućnost mladih zalaže se i hrvatska predsjednica koja je bila pokroviteljica svečanosti.

 

“Možemo reći da Hrvatska treba danas mlade ljude više nego ikada. Oni su pokretači razvoja i napretka, jamstvo opstojnosti nacionalnog identiteta i imena. Oni su jamstvo narodnog života koji je posljednjih godina ugrožen iseljavanjem i padom nataliteta”, rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Upravo se stipendijama najboljim studentima i učenicima želi omogućiti što lakši život za vrijeme studiranja kako bi svoje obveze mogli odrađivati na vrijeme.