Advent u Zagrebu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 13, 2017 |

Stiže najljepše doba godina, a to je advent u Zagrebu. Događaj kojeg nitko ne propušta. Adventsko doba i ove godine nudi pregršt događaja u Zagrebu koje će zadovoljiti sve posjetitelje, uključujući i one najmlađe.Posjetitelji će moći uživati u pravoj adventskoj bajci, te naravno u jelima koje će moći kušati. Advent u Zagrebu započinje 2.prosinca i trajat će do 7.siječnja 2018.godine.

 

Iz Turističke zajednica Grada Zagreba otkrili su ovogodišnji program. “Naravno zahvaljujući analizama prošlogodišnjeg Adventa zaključili smo da prošle godine bilo previše lokacija koje su bile u Adventu. Tako da smo ove godine broj lokacija sa sadržajima adventskih smanjili čak za sedam lokacija” rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Iz turističke zajednice su posebno zahvalni predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović, koja je omogućila da se otvore vrata Vile koja je sastavni dio kompleksa njezina ureda. Najavljen je program Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju, Advent u ZOO-u, u Marićevu prolazu, te adventskim duhom zaživjet će i hrvatsko društvo likovnih umjetnika gdje je postavljena izložba Nikola Tesla – Mind from the future. Adventu se raduje i gradonačelnik Zagreba. Najavio je kako će ove godine zagrebački Advent biti još bolji nego prije. ” Ove godine prelazimo iz kvantitete u kvalitetu. To je suština priče. Ponovit ću zamjenjujemo kvantitetu u kvalitetu. Vidjet ćete. Inače ima više lokacija. Ima još i tu trg Republike Hrvatske, trg Žrtva, Kvatrić. Ovo je ono što čini dio našeg posla, a to je nulta zona grada od Glavnog kolodvora do Strossmayerovo šetališta” istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Tako će tradicionalno Advent početi 2. prosinca u 17 sati paljenjem svijeće na adventskom vijencu na Trgu bana Josipa Jelačića, a potom se nakon toga otvara Ledeni park kojem se najmlađi najviše vesele.