8. Dani tradicije u Kaštelima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 27, 2017 |

Ovogodišnji Dani tardicije i hrvatskih tradicijskih obrta, te folklorne baštine u Kaštelima. Ponudili su Kaštelanima , ali i bogastvo i raznolikost kulturne i gastronomske ponude ovog kraja. U dvije večeri uživalo se u pjesmi , plesu i ljepotama sedam Kašetala.

 

Za Kaštelanima su 8. Dani tradicije, Dani hrvatskih tradicijksih obrta i folklorne baštine.

I ovogodišnji program sastojao se od revije tradicijskih nošnji i obrtništva pod nazivom Nostalgija, Eko etno sajma i Etno večeri. Sve to uvod je u bogato, Kaštelasnko kulturno ljeto.

 

Prve večeri uz reviju tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija,pozornost domaćih i stranih gostiju izazvala je video projekcija na kapljicama mora dimenzije 15 puta 25 metara , na kojoj su prikazane kaštelanske zanimljivosti, uz pratnju proslavljene čelistice Ane Rucner.To je samo mali dio onoga što Kašetlane i njihove goste očekuje tijekom „Kaštelanskog kulturnog ljeta“

 

Druga večer biti ćenatjecateljskog karaktera.

 

Ovogodišnji 8. Dani tradicijskih obrta i folklorne baštine, imali su i humanitarnu notu.

 

8. Dane tradicije, Dani hrvatskih tradicijskih obrta i folklorne baštine održani su u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela, suorganizaciji udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine Šušur i pod pokroviteljstvom grada Kaštela, Županije splitsko dalmatinske, Turističke zajednice splitsko dalmatinske Županije.