Kutina-naš grad

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 2, 2015 |

Kutina – naš grad Uz lokalni radio i novine te web portal na kutinskom medijskom nebu prošlog je tjedna zasjalo još jedno sunce – magazin “Kutina – naš grad”. Za taj će časopis ove godine Grad Kutina izdvojiti 40 000 kuna, a reakcije na tu novost su vrlo različite.

 

Ukidanje dopisništva nacionalnih medija, te nedovoljno dobar rad postojećih lokalnih medija u suvlasništvu grada razlog su zbog kojeg je nakon godinu dana promišljanja Kutina dobila novi časopis “Kutina naš grad” koji prati sve gradske aktualnosti.

 

Časopis je izašao u 8 500 primjeraka te je besplatno distribuiran u kutinska domaćinstva. ” Kutina – naš grad u javnosti je ocijenjen vrlo kvalitetnim. Neke stvari treba unaprijediti i uvjeren sam da će to biti napravljeno za drugi broj. “, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić. Grad Kutina za ovu je aktivnost izdvojio 40 000 kuna, a iako je oporba pohvalila sadržaj ovih novina zamjerila je Gradu što taj novac nije uložio u postojeće gradske medije.

 

“Možda da su se ta sredstva uložila u Moslavački list poboljšala bi se njihova kvaliteta, jedan dio primjeraka da se ne naplaćuje…”, rekao je HDZ-ov Zlatko Babić. “Ja ću vas podsjetiti da je Grad Kutina u prošloj godini na razne načine isplatio preko 360 000 kuna Radio Moslavini i Moslavačkom listu.

 

To je tvrtka koju Grad Kutina najviše sufinancira.”, odgovorio je Rudić. Informirati građane jedna je od vrlo važnih dužnosti jedinica lokalne samouprave, a da se Grad Kutina time ozbiljno vodi svjedoče i “Kutinski razgovori” na kojima se nekoliko stotina građana prošle godine izravno susrelo s gradonačelnikom.