70 godina DV Bjelovar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 8, 2016 |

8 ožujka 1946. godine osnovan je DV Bjelovar. Ustanova je to koju je prvih dana postojanja pohađalo tek sedam korisnika, dok je danas to respektabilni vrtić s šest objekata, 82 djelatnika i 520 polaznika. Sedamdeseta godišnjica postojanja neće proći nezapaženo-pripremaju se naime brojne aktivnosti.

 

“Ponosni smo što smo prva takva institucija u Bjelovaru. Imamo tradiciju u radu s djecom predškolskog odgoja, sretni smo što nas Grad prati, što djelatnici vrijedno obavljaju svoj posao, a posebno smo sretni što iz naše ustanove izlaze sretna, zadovoljna i samostalna djeca”-rekla nam je ravnateljica DV Bjelovar Anna Lauš.

 

U iduća dva mjeseca DV Bjelovar uveseljavat će ne samo djecu, već i sve ostale građane-dodala je ravnateljica.Početku proslave velike obljetnice prisustvovali su i čelnici Grada Bjelovara. Uz poklone, polaznicima I djelatnicima donijeli su i dobre vijesti-kreće se naime u energetsku obnovu matičnog objekta.

 

U pripremi je i projekt energetske obnove vrtića u ulici Alojzija Stepinca, dodala je Novosel. Projekt je to vrijedan gotovo 3.5 milijuna kuna, koji će u 70% iznosu financirati Fond za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost.