6. sjednica Županijske Skupštine SDŽ

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 11, 2017 |

Splitsko-dalmatinska županija u 2018. godinu ulazi s proačunom teškim 894 milijuna kuna. To je pet milijuna i 700 tisuća kuna ili 0,6 posto više nego je planirano drugim rebalansom ovogodišnjeg županijskog proračuna. Proračun je samo jedna od točaka o kojima se raspravljalo na današnjoj sjednici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine.Na početku 6.sjednice Županijske skupštine, na prijedlog HDZ-a predsjedavajući Petroslav Sapunar je pozvao na minutu šutnje za predsjednika Franju Tuđmana i generala Slobodana Praljka.

 

Tom prilikom vijećnici Pametnog , te dio vijećnika SDP-a napustili su Skupštinu, a kao razlog su naveli da su revoltirani načinom na koji su inicijatori ove minute šutnje generalizirali i izjednačili prvog hrvatskog predsjednika i generala Praljka . Najvažnija točka 6.sjednice županijske skupštine svakako je bila 6.točka, odnosno prijedlog proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2018.godinu ,i projekcije za 2019.odnosno 2020.godinu.Proračun za sljedeću godinu iznosit će 894 milijuna kuna , a uglavnom će se ticati infrastrukturnog razvoja županije.Što se tiče vijećnićkih pitanja kao najzvučnije odjeknulo je ono vezano uz izgradnju TE Peruća ,odnosno stava županije na tu temu.Povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije neće podržati studiju utjecaja na okoliš i dati zeleno svjetlo za TE Peruća zbog koje se značajan dio javnosti digao na noge. Stav splitsko-dalmatinske županije po tom pitanju kristalno je jasan.Govorilo se također i o infrastrukturnim projektima. Antu Pranića zanimalo je u kojem će se smjeru razvijati Splitsko –dalmatinska županija, s naglaskom na prometnu infrastrukturu.I tu je župan ponudio nekoliko odgovora,odnosno projekata, a govorilo se i o tunelu kroz Biokovo, odnosno ukidanju tunelarine za lokalno stanovništvo.:I ovoga puta spominjala se brza cesta Trogir-Omiš , koja bi riješila jedan od gorućih prometno infrastrukturnih problema za ovo područje. Splitsko-dalmatinska županija u 2018. godinu ulazi s proačunom teškim 894 milijuna kuna. To je pet milijuna i 700 tisuća kuna više nego je planirano drugim rebalansom ovogodišnjeg županijskog proračuna.