6. Gospodarski forum

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 3, 2017 |

‘Ekonomija doživljaja – Kulturne i kreativne industrije u turizmu’, bila je tema 6. Gospodarskog foruma Splitsko-dalmatinske županije koji se u Splitu održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma.

 

U sklopu samog foruma održana su su izlaganja Ivane Nikolić Popović- ‘Ekonomija doživljaja’, Romane Lekić –  ‘Kreativnost kao pokretač ekonomije doživljaja’, Andrije Polića ‘Kako hrana može biti više od hrane’ , te  Dragana Žuvele –  ‘Kreativna ulica – Ulica Kaštelanskog crljenka’.

 

Izlaganje Lidije Petrić na temu  “ Turizam i ekonomija doživljaja –kako postići sinergiju ? “  bilo je uvod u diskusiju u kojoj su sudjelovali  predstavnici Splitsko –dalmatinske  županije ,  turističke zajednice Grada Splita, ali i svi ostali predavači .

 

“  Ekonomija doživljaja – kulturne i kreativne industrije u turizmu  “ ,  tema je koja je u Splitsko-dalmatinskoj županiji prepoznata kao ključ uspjeha na konkurentnom tržištu , jer danas su kreativni turisti gotovo svi ,odnosno svi traže i žele doživljaj .