55. godina splitskog FESB-a

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 29, 2015 |

FESB slavi 55 godinu postojanja, 235 zaposlenih, među kojima 107 doktora znanosti, 95 laboratorija i 30.000 metara četvornih. Sve to ima splitski Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, jedan od najvećih i najuglednijih splitskih visokoobrazovanih ustanova koja svoj ugled uspješno gradi već 55. godinu.

 

FESB okuplja eminentne stručnjake kako u nastavi tako i na znanstveno-istraživačkim projektima koji privlače sve veći broj studenata svake godine. Povodom važnog rođendana na FESB-u je upriličen cijeli niz događanja, a među ostalim i svečana sjednica.

 

Splitski Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje obilježio je 55 godina svog postojanja i za vrijeme svog postojanja iznjedrili su brojne doktore, znanstvenike i inžinjere koji slove kao vrhunski stručnjaci u svojim područjima rada.Interes za studiranjem na FESB-u ne jenjava, dapače i dalje se traži mjesto više za raznovrsne studije na ovom kultnom splitskom ali i hrvatskom fakultetu.

 

Svi oni koji se mogu pohvaliti diplomom Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, visoko kotiraju na tržištu rada i jako su cijenjeni i traženi.

 

Splitsko sveučilište ističe se svojim radom i polako ali sigurno se etabliraju kao europski centar izvrsnosti.

 

Splitsko-dalmatinska županija ulaže velik dio sredstva u obrazovanje i odgoj i znaju koja je važnost splitskog FESB-a koji je danas proslavio 55 godinu postojanja.

 

Župan se nada da će se u budućnosti stvoriti uvjeti da mlada i obrazovana radna snaga ostane u svojoj matičnoj županiji i pridonose prosperitetu Splitsko-dalmatinske županije.

 

Na svečanoj sjednici povodom 55. Obljetnice koja se održala na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje prisustvovao je veliki broj doktora znanosti, eminentnih stručnjaka iz raznih polja znanosti, kao i visoki uzvanici iz Grada i Županije.