51. sajam vina u Bedekovčini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 21, 2018 |

U Bedekovčini je održana manifestacija Sajam i izložba zagorskih vina koja je ove godine imala svoje 51. izdanje. Na sajmu je bilo izloženo 149 uzoraka vina a dodijeljeno je 7 velikih zlata, 72 srebra, 30 brončanih diploma te dva priznanja. Bila su izložena i vina od autohtonih zagorskih sorti koja postižu sve bolje rezultate. Vinarstvo i vinogradarstvo Krapinsko-zagorske županije ima jedan kontinuitet i tradiciju koja se očituje kroz činjenicu da su vina u Hrvatskom zagorju postala među najboljim vinima u svijetu. 

 

Bedekovčina i Bedekovčanska jezera su već pola stoljeća domaćin ovoj manifestaciji a vrlo važan grad za zagorska vina je Zagreb koji je ogromno tržište koje treba iskoristiti na najbolji mogući način.

 

Šampion ovogodišnjeg sajma vina je Boris Drenški koji je zaslužan da se Hrvatsko zagorje našlo na svjetskoj vinskoj karti jer je osvajač najutjecajnije svjetske vinske nagrade Decanter koja se dodjeljuje na sajmu u Londonu. Na ovogodišnjoj izložbi u Bedekovčini dobio je tri velika zlata za vina rajnski rizling, Chardonnay te traminac.