5. Svjetsko prvenstvo u lovu na lignje u Podstrani

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 23, 2017 |

U Podstrani je održano peto svjetsko prvenstvo u lovu na lignje. Koliko je bilo uspješno i tko je iz mora izvukao kapitalca, zna Mario Vukašin. Lovci na lignje došli su na svoje. Na po puta između Strožanca i Brača , na području takozvanog plitkog dna , održano je 5. Svjetsko prvenstvo u lovu na lignje.

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifLovilo se puna tri sata, jokoj tramuntani uprkos . Jedino važnije od pobjede bilo je dobro se zabaviti . I tako već 5 godinu za redom u stađunu od liganja, Podstrana postaje centar svita u lovu na ove morske glavonošce. Na inicijativu članova Sportskog Ribolovnog društva Strožanac ideja se rodila prije pola desetljeća Sreću na moru svake godine okuša sve više stranacaž Natjecateljima je doušten lov dvjema tehnikama No unutar pravila dopuštene su i male tajne svojstvene svakom lignjolovcu Vješti ribolovci nikad ne otkrivaju tajnu svcog uspjeha. Ipak ovoga puta uz znanje bilo je potrebno i nešto malo sreće, zbog nemirnog mora i teških uvjeta lova. Za pobjedu je bilo portrebo ukupno 11 liganja , teških tek nešto više od jednog kilograma. Drugo mjesto pripalo je Zagrebčanima . Lignjolov u Strožancu iz godine u gdinu privuće svake godine sve više natjecatelja , među njima je puno mladih . Oko taktika lova među iskusknim lignjolovcima ne priča se previše, više se razgovara na temu kako najbolje pripremiti ono , što su izvukli iz morskih dubina. Gušti su gušti, a najveći je onaj kad sve lignje završe u istoj teči,a svi lignjolovci nađu se za istim stolom.