4. Zagreb Connect

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 6, 2017 |

Četvrtu godinu zaredom Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela konferencijom Zagreb Connect omogućavaju startup-ovima priliku za predstavljanje svojih ideja potencijalnim ulagačima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Ovogodišnji program na Zagrebačkom velesajmu, sažet u jedan dan, naglasak stavlja isključivo na poslovanje dok su politika i drugi sadržaji stavljeni u drugi plan. Zagreb Connect i ove godine donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i stranoj startup sceni, koje sudionicima prezentiraju ugledni poduzetnici, poslovni anđeli kao i brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija.

 

“Cilj je omogućiti investicije, cilj je omogućiti malo veći proboj na europsko tržište. Pokazujemo da Zagreb ima potencijala. Naprimjer prošle godine na Zagreb Connectu start up koji je osvojio treće mjesto ostvario je nakon toga dvije velike investicije i nakon toga su napravili milijunski promet i prihod. Želimo pokazati da je ova konferencija baš mjesto koje lansira startup-ove”, rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela.

 

Upravo zbog ovakvih slučajeva Zagreb Connect jedinstvena je prilika i za ulagače jer im omogućava pristup još neotkrivenim visokokvalitetnim tvrtkama u nastajanju koje su u potrazi za financijskom i ne-financijskom potporom. Tako će se ove godine od 60 prijavljenih startup-a njih 13 predstaviti pred ulagačima i publikom, a one najbolje očekuju i vrijedne nagrade. Ove godine nagradni fond je 500.000 kuna, od toga 130.000 kuna gotovine, što bi trebalo doprinijeti razvoju startup-ova.Osim ulagača i Grad Zagreb prepoznaje važnost rastuće startup zajednice te četvrtu godinu zaredom i na ovaj način pomaže mladim poduzetnicima da svoje poslovne ideje pretvore u uspješni poslovni pothvat.

 

“Ovo je najveće događanje ovog tipa u Hrvatskoj, pa možemo reći i šire, i cilj nam je zaista postati jedan regionalni centar razvoja startup eko-sustava i startup scene. Ovo je jako važno za naše mlade inovativne poduzetne ljude, da imaju priliku predstaviti svoje projekte”, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

 

Pored infrastrukture koju je Grad Zagreb osigurao za startup-ove u tehnološkom parku preuređenog paviljona Zagrebačkog velesajma, vrlo je važna edukacija, savjetovanje pa onda i financiranje te promocija startup scene, ali i podizanje svijesti u javnosti koliko je ova scena važna. Važno je također povezati startup-ove s gospodarstvenicima, s državom, s gradom, s lokalnom zajednicom, istaknuto je iz Gradskog ureda.

 

Za dobar poslovni razvoj pa onda i poslovni uspjeh potreban je dobar okvir kojeg moraju stvoriti država kao i nadležne institucije, poruka je organizatora poslana s ovogodišnje startup konferencije.