34. Repušnički susreti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 18, 2018 |

Protekli vikend u kutinskom prigradskom naselju Repušnica održani su 34. Repušnički susreti. Riječ je o tradicionalnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji ovog kraja. Ona je kroz godine, od jednodnevne, postala trodnevna manifestacija, koja posjetiteljima nudi  šarolika zbivanja.

 

KUD Repušnica, kutinska Turistička zajednica, Mjesni odbor Repušnica, Ribolovna udruga “Hanja“, te repušnički DVD i Nogometni klub tako su iove godine organizirali još jedne, 34. po redu Repušničke susrete. Ove godine najveći dio događanja organiziran je na prostoru Prijamnog centra u Repušnici, koji je smješten na samom ulazu u Park prirode Lonjsko polje. Kako je istaknula Sanja Durbek predsjednica KUD-a Repušnica smatra da kroz tu manifestaciju nastavljaju tradiciju koju su pokrenuli prije 34 godine. Među brojnim događanjima na Repušničkim susretima održana je i likovna kolonija kojoj se umjetnici rado odazivaju, a otvoreno je i nekoliko izložbi, i to izložba ribolovnog alata ribolovne udruge Hanja, etnografska izložba koju je pripremio KUD Repušnica na temu pranja robe na Lonji, a na Susretima se i ove godine s fotografijama iz Lonjskog polja predstavila mlada fotografkinja Valentina Masten, koja je kroz fotografije približila ljepote Lonjskog polja. Na Repušničkim susretima održano je i natjecanje u tradicijskim igrama. Održavanje Repušničkih susreta i ove su godine podržali Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija. Može se reći kako su i ovogodišnji, 34. po redu, Repušnički susreti bilo vrlo uspješni, jer su u tri dana održavanja okupili mnoštvo sudionika ali i posjetitelja, na svim lokacijama na kojima se održavao program.