300 godina Sinja i njegove slave

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2015 |

Povodom povijesne obljetnice 300. godišnjice bitke pod Sinjem i Sinjske Alke, Vladimir Vrljić Ankin priprema izložbu pod nazivom „300 godina Sinja i njegove slave“ koja će biti pod pokroviteljstvom grada Sinja. Izložba će biti izložena dijelom na glavnom trgu Sinja te dijelom u Alkarskom domu od 20. lipnja do 1. rujna.

 

Izložba „300 godina Sinja i njegove slave“ jedini je događaj koji je vezan i koji se odvija usporedno sa Sinjskom Alkom. Sinjska Alka je stoljećima produbljivala ljubav prema rodnome kraju i običajima. Vladimir Vrljić Ankin je tu ljubav i običaje prenio na slikarsko platno da se nikada ne zaborave običaji i ljubav prema domovini.

 

Ova izložba koja će biti na otvorenome je prilika da se ljudi kroz slike upoznaju sa povijesnim događajem svojega kraja, kao i mnogi turisti i hodočasnici koji će u tome vremenu posjetiti grad Sinj. Osim kulturnog i obrazovnog aspekta, izložba ima i turističku svrhu, poručuju njezini organizatori.