25. obljetnica udruge Dora

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 2, 2016 |

Tradicionalnom humanitarnom večerom, udruga Dora obilježila je 25 godina neprekinutog rada tijekom kojega je gotovo 9 tisuća djece, učenika i studenata, izuzetno slabog imovinskog statusa, dobilo stipendije za školovanje.

 

“To je jedna lijepa obljetnica neizmjernog truda i ljubavi volontera za pomoći mladima. Dora pomaže isključivo socijalno ugrožene obitelji i mlade jer naš moto je da se obrazovanjem borimo najefikasnije protiv siromaštva među mladima”, rekla je Jadranka Granić, predsjednica udruge Dora.

 

Udruga Dora nastala je 1991. godine u jeku Domovinskog rata kako bi se pružila humanitarna pomoć civilnim žrtvama rata, pogotovo djeci i mladima.

 

Svečana večera održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

 

“Izuzetno mi je zadovoljstvo ovdje biti u ime predsjednice, pozdraviti ovaj cijenjeni skup. sve donatore i prijatelje koji će opet pokazati svoju velikodušnost, svoje široko srce i na najbolji mogući način pokazati što je zapravo domoljublje”, naglasio je Andro Krstulović Opara, izaslanik predsjednice RH.

 

Humanitarnoj večeri povodom 25 obljetnice prisustvovao je i prvi čovjek Gradske skupštine koji je svim volonterima udruge Dora čestitao na predanom radu.

“Treba se pokloniti i zahvaliti svima koji zadnjih 25 godina humanitarno rade u toj udruzi, posebno gospođi Granić. Velika je stvar kada možete pomoći potrebitima”, istaknuo je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine.

 

Od početka svojeg djelovanja, udruga Dora dodijelila je stipendije u iznosu od 7 milijuna eura, a ove školske, odnosno akademske godine udruga je dodijelila 76 godišnjih stipendija vrijednim i upornim srednjoškolcima i studentima slabijeg imovinskog stanja.