21. Dani Jelačića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 28, 2016 |

Međunarodno vatrogoasno natjecanje, gospodarski sajam, koncerti i sportska natjecanja, samo su dio bogatog programa ovogodišnjih Dana Jelačića.”Manifestacija počinje već ovog vikenda i to u sportskom duhu.

 

Bit će tu romobilijada, biciklijada, golf. Imat ćemo izložbe, koncerte, kajkavske večeri, a cijela priča zapravo kulminira prema završnom vikendu. Od 14. do 16. listopada u Osnovnoj školi Banj Josip Jelačić održava se tradicionalni gospodarski sajam. Po prvi puta, bit će predstavljeno i proštenje i tradicijski običaji Zaprešića”, istaknula je Branka Barilović, direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića.Mali dio zaprešićke kulture, predstavljen je i u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije. Riječ je o dijelu izložbe vrhunskih 16 umjetnika pod nazivom Akvareli na skeli te mapi umjetničkih radova posvećenih gradu Zaprešiću.Ovogodišnja proslava 21. rođendana grada i Dana Jelačićevih, od posebnog je značaja.Dani Jelačića, bit će održani od 1. do 16. listopada.

 

Tijekom trajanja manifestacije za sve je posjetitelje organizirana besplatna vožnja turističkim vlakom i vožnja kočijom u Novim dvorima.