20.10.2017. Ne bi krunicu, već lovu

Kategorija: Komentar | Objavljeno: listopad 20, 2017 |

Jedan od najvećih političkih prevaranata, politička prostitutka par exellance, Ivan Vrdoljak, vraća se na mjesto zločina. Iako je rekao da se povlači iz politike, evo ga, otišao je da bi mogao ostati. Prozirno. Sve je, kao i s Agrokorom, bio igrokaz. Taj je lik bezočno lagao hrvatsku javnost mjesecima. Lagao je kao nitko do sada. Kada su ga novinari pitali pregovara li s HDZ-om o koaliciji, zaklinjao se u poštenje, moral, vjernost SDP-u, kojemu se HNS prištekao na karotide i kao nametnik šlepao od izbora do izbora.

 

Skoči na video

 

Kada je potvrđeno što se događa u najbestidnijem političkom bordelu s Plenkovićem i Vrdoljakom kao protagonisticama, Vrdoljak je ustuknuo. Lažljivi kramar je još jednom pokušao odglumiti principijelnost. Zbog dojma koji je stvorila javnost, napustio je sve političke funkcije. Privremeno, naravno. Tako dugo dok se ne slegne prašina. Tako dugo dok hrvatski glasači ne zaborave kupleraj HDZ-a i HNS-a. Ako je na kažnjivo djelo zaboravio DORH, poticatelj korupcije na svim razinama, nismo svi zaboravili da se kupovalo i prodavalo za mrvu vlasti.

 

Sjetite se samo što su govorili razni brkići na račun HNS-a. Sve su progutali, samo da mogu iza kulisa namještati unosne poslove privatnim tvrtkama – ne za gumbe, naravno – rodijacima stalna zaposlenja u državnim službama a sebi moć koja donosi ne mali novac. Pa ne drži se bog-te-pitaj-kojim-sve-ne bolestima načet Milan Bandić za gradonačelničku fotelju jer mu je do općega dobra, već zato što mu je ona do sada donosila silan novac, i njemu i njegovim kompanjonima, a od sada slobodu. U Hrvatskoj se sloboda kupuje. To ste valjda shvatili. Kupuje se sloboda novcem i moćnim pozicijama. Zna to i jedan od najnemoralnijih političara u povijesti Hrvatske, Ivan Vrdoljak.

 

Zato će ga gori čak i od njega ponovo izabrati za predsjednika hrvatske najneprincipijelnije stranke. Odlučio je to vrh najkramarskijih političkih kramara koji su desetljeće i pol žestoko pljuvali po onima s kojima se danas prostituiraju. Zamjenik najvećem političkom prevarantu bit će tragikomični Predrag Štromar, Čačićev posilni. Štromar je još jedan živi dokaz negativne selekcije u hrvatskoj politici. Da bi ste bili netko u hrvatskoj politici, ili, točnije, da bi vas glasači izabrali za neku od funkcija, morate biti netalentirani, nemoralni, neobrazovani i nepošteni.

 

Takvima je uspjeh zajamčen. Pazite, Srđan Gjurković, zanimljiv i temperamentan političar poput uspavanog udava u terariju, povratak Vrdoljaka obrazlaže – naravno – obmanom nad obmanama: „Vrdoljak mora nastaviti ono što je započeo!“ Što? Mora nastaviti lagati i varati? Pazite, Vrdoljak će se vratiti zato da stabilizira hrvatsku Vladu i državu!? Ako će nas politički prevarant Vrdoljak spašavati, nagrabusili smo. Još više. Može li se nagrabusti još više? Može. Može vlast uništavati do besvjesti, tako dugo dok se jednog jutra ne probudimo, odvrnemo slavinu i shvatimo da više ni voda iz pipe ne teče.

 

Povratak političkog prevaranta Vrdoljaka začinjen je, naravno, i prevarantskim obrazloženjem: „Vrdoljak neće ulaziti u izvršnu vlast, već će mu osnovna zadaća biti baviti se politikom i strankom”. Stabilizirat će, dakle, Vrdoljak Vladu i državu tako da se bavi – čime?! – politikom, i strankom. Pa, HNS-ovci, kad već lažete, potrudite se napisati a potom izgovoriti nekoliko suvislih, neimbecilnih rečenica.

 

Jadna li je država kojoj ste vi potrebni. HNS-u u obmanjivanju ozbiljno konkuriraju klerici koji žicaju lovu od siromašnih građana kako bi nažicali za tužbu protiv bivšeg predsjednika države Ive Josipovića. Zbog ćega će ekstremna klerikalna udruga predvođena Johnom Batarelom tužiti Josipovića? Jer je Josipoviću govor Marina Barišića zavučao tako kao da je nadbiskup splitsko-dalmatinski na bunici. Meni mnogi govori s oltara zvuče kao da su svećenici na nečem mnogo žeščem od bunike. Taj bi nam vjerski ekstrem John Batarelo zabranio da iznosimo svoja osjećanja. Batarelo optužuje Josipovića da vrijeđa Majku Božju, koja je, ukazavši se – navodno – u Fatimi, kazala da ne postoji niti jedan problem na svijetu koji se ne može riješiti krunicom. Riječima: „Ako ne postoji ni jedan problem u svijetu koji se ne bi mogao riješiti molitvom svete krunice, zašto Batarelo od građana traži novac?” – Josipović se ne izruguje Majkom Božjom, već s Batarelom, upozorava javnost na Batarelovu gramzivost i licemjerje./p>
 

Jer Batarelo od siromašnih građana ne traži da mole za spas Josipovićeve duše, već ih žica lovu. Za što? Da bi siromasi imali priliku biti dio najvećeg sudskog procesa u povijesti hrvatske države. Ako plate lemozinu Batarelu, koji tvrdi da Josipović radi ruglo od Marijinih obećanja. Ruglo od sekularne države radi Batarelo, koji je – kao osvjedočeni žicar siromašnih – daleko veći bogohulnik od Josipovića. Batarelo žica i medijsku pozornost, želi lovu, želi biti protagonist u ne najvećem nego – ako do njega dođe – najbedastijem sudskom procesu u povijesti Hrvatske. Drugi najbedastiji je onaj protiv Todorića. Kojem mogu staviti soli na londosnki rep. Pa i kad stigne – ako ikad stigne – u Hrvatsku.

 

VEZANI ČLANCI