19.10.2017. Rade! Što? Uništavaju!

Kategorija: Komentar | Objavljeno: listopad 19, 2017 |

Opozicija nije u pravu kada tvrdi da Vlada nije ništa napravila u godinu dana. Napravila je. Što? Potiče fašizaciju društva, da bi otjerala Ruse, ruši Agrokor, zapošljava samo HDZ-ovce i HNS-ovce u javnim i državnim tvrtkama, ruši i ono malo demokracije u lokalnoj samoupravi, bori se protiv Tita, zatire mu svaki trag, militarizira društvo kao da je Hrvatska u ratu, laičku državu i tobože javnu televiziju pretvara u vjersku, zaustavila je obrazovnu reformu, potiče političku korupciju, otjerala je iz Vlade zemlja-zrak neprincipijelni Most i uortačila se s opskurnom hrvatskom nepotrebnom strankom, HNS-om, Bandića spašava od zatvora, čime izravno potiče korupciju na svim razinama, u Zagrebu koalira s filoustašama i gradonačelnikom protiv kojeg se vode procesi za lopovluk, potiče ustaške derneke, izruguje se javnim natječajima, jasno daje do znanja da politika i političari upravljaju s lako ucjenjivim i potkupljivim sucima, svakoga dana u svakom segmentu dokazuje da državne institucije ne funkcioniraju, pokorno sluša gazde iz Washingtona, Bruxellesa i Berlina, posvađala nas je Vlada sa svim susjedima, pa i Rusijom, interesu – tumači Plenković – zaštite Europe i Svijeta.

 

Skoči na video

 

Hrvatska Vlada i Plenković, dakle, spašavaju svijet. To što mi ne osjećamo strahobalni značaj Plenkovića, naš je problem. To što vi ne osjećate taj ogroman boljitak, vaš je problem. Kraj vas teku med i mlijeko a vi ih ne želite uzeti. Slijepi ste. Zlonamjerni ste. Skupa s mojom malenkosti. Eto, Plenković jučer kaže da neki i odlaze iz Hrvatske, ali Hrvatskoj nedostaju tisuće radnika. Inteligentan čovjek bi opazio vezu između te dvije tvrdnje. Plenković je ne opaža. Jer da opaža, ne bi izgovorio to što je izgovorio. Ne odlaze iz Hrvatske neki, već mnogi, jer ne mogu podnijeti poput Mont Everesta veliko licemjerje vlasti.

 

I, naravno, za odlazak desetina tisuća građana u tuđinu krivi su mediji, jer mediji iskrivljavaju sliku hrvatske stvarnosti. Ne uhljebljuje HDZ svoje. HDZ uhljebljuje najbolje. A njihovi su – kad su i najpokvareniji, i nejnesposobniji ,i najbedastiji – najbolji. Svi su natječaji, naravno, namješteni. Za sva se radna mjesta u državnim službama zna točno tko će ih popuniti, a to govorim iz prve ruke. Za HDZ su negdašnji komunistički moćnici bili mala, nevina djeca. U ona olovna, kažu demagozi poput Gorana Marića, nenarodna vremena, zapošljavale su se samohrane majke bez obzira jesu li bile u partiji.

 

Zapošljavali su i političke disidente, koji su, u odnosu na današnje nehadezeovce ili nehaenesovce, živjeli kao bubreg u loju. Dakle, ova je vlast, kao – uostalom – i sve dosadašnje, protekcionistička, partitokratska, zlopamtilačka, osvetnička, korupcionaška. Nikad nije bilo više političke korupcije nego danas. A politička korupcija potiče i legalizira sve ostale korupcije. Rade, i te kako rade Plenković i njegovi ministri. Što? Uništavaju i državu i društvo. Sami su sebi dovoljni. A to mogu radi jer je
opozicija vlasti ono što je kamilica raku. Oni koji malo pomnije prate moje uporno glavom kroz ekran, znaju da sam čim je izbila afera Agrokor, ustvrdio: „Nikom se ništa neće dogoditi!“ Ponovio sam to barem sto puta. Kratko. Trebalo je iz igre izbaciti Ruse pod svaku cijenu.

 

Taj prljavi posao odrađuju Grabar Kitarović – koja je ovih dana klečala na Putinovu kukuruzu da malo popravi stvar, što je jako opasno – i Plenković. I kad su uhapsili 12 Agrokorovih direktora, rekao sam: „Neće nikom pasti ni vlas s glave!“ I neće. Sve su ih pustili. Čak se smiju i međusobno dogovarati. Smiju utjecati na iskaze. Nema kućnog pritvora, nema nadzora. Pa, pobogu, zašto ste ih onda uopće hapsili? Zato da napravite predstavu. Da još jednom povučete narod za nos.

 

Zato što ste dio hobotnice. Zato što ste nesposobni pa i ne znadete kad možete privoditi a kad ne možete. Da sam na mjestu uhapšenih direktora, tužio bih državu i zbog pretrpljene torture i zbog narušenog ugleda. I najveći paceri na svijetu bi ovaj grozan igrokaz izveli daleko bolje nego što ga je izveo DORH, čiji je šef Cvitan grmio na mene u Saboru riječima: „Nećete Vi, Vukšiću, dovoditi moj ugled u pitanje!“ A čime Vi to, gospodine Cvitan, stičete ugled? Ovom sramotom, ili kako kaže odvjetnik Nobilo, potopom?! Kome je istražni sudac odredio pritvor?

 

Samo onome koga nema u Hrvatskoj, Ivici Todoriću, koji nakon ove neviđene blamaže može slobodno zatražiti i politički azil. Naime, sve i izgleda kao između tužiteljstva i istražnog suca – uz prethodne upute izvršne vlasti te inozemnih gazdi – dogovoreni proces. Je li to, kako tvrdi Ivica Todorić, politički montirani proces? Kaj god, to je interesno montirani proces u kojemu će nadrapati narod. I na sve to premijer Plenković onako nonšalatno, neznalački, kao što to samo on zna, s visoka, s podignutom obrvom, izvali rečenicu: „Porezni obveznici nisu platili i neće platiti niti jednu kunu Agrokorova duga!“ U ovoj se izjavi naziru laž, bedastoća, obmana i neznanje. Koje je Plenković demonstrirao već u izbornom kampanji, ali glasačima ne smeta ni neznanje, ni korupcija, ni to što im kradu iz njihova džepa. Ako će veliki dobavljači morati otpisati i do 70 posto svojih potraživanja prema Agrokoru, odnosno, Agrokorovim tvrtkama, tko će tim tvrtkama nadomjestiti taj novac?/p>
 

Građani, krajnji kupci. Kako ili čime? Povećanim cijenama ili lošijim robama. Dakle, sve što se događa s Agrokorom je besraman igrokaz bogatuna na račun sirotinje. A račun sirotinji šalje – Plenković. Tuku se dvije frakcije tajkunsko-političkog podzemlja.

 

VEZANI ČLANCI