19.06.2017. – Posavcu Hrvatska postala nevažna

Kategorija: Komentar | Objavljeno: lipanj 19, 2017 |

Nakon što je u akciji spašavanja HDZ-a sa Štromarom odšprintao na Trg žrtava, moralno se prostituirajući, HNS-ovac Matija Posavec bi htio, ponovo, biti ono što nije. Vjerodostojan. No, nakon prostituiranja nema kajanja. Odnosno, kajanje ne može nepoštenjaku vratiti poštenje. I nakon političkog promiskuiteta glumatati principijelnost, nova je prijevara.

 

Skoči na video

 

Bit ću kako drugi hoće, slogan je Posavca, koji nikad ni o čemu nije imao stav. Međimurski župan misli da je ostavkom na sve funkcije u HNS-u prefarbao političku prljavštinu. Zašto Posavec nije razmišljao o posljedicama koristoljubne koalicije HDZ-a i HNS-a kada je okrenuo leđa onima koji su ga protežirali? Zašto nije bio velik kada je trebalo prostituciji reći NE? Tada je prodavao maglu da spašava Hrvatsku. A sada je, vidi vraga crnoga, naglo odustao od spašavanja Hrvatske?! Zar mu Hrvatska više nije važna? Nije mu nikad ni bila važna.

 

Kaže Posavec da misli samo na Međimurje. Ispričao se svima koji su pogođeni koalicijom HNS-a i HDZ-a. Snatri da njegov nemoralni potez na nacionalnom nivou ničim nije ugrozio njegovu poziciju u Međimurju. Demagog. Učio je od Čačića. Pazite, Posavec kaže da interesi Međimurja koalicijom HNS-a i HDZ-a nisu bili dovedeni u pitanje. Pa što je onda dao ostavku? Zbog čega onda odustaje od kandidature za predsjednika HNS-a? Zato što HNS-a, zapravo, više nema. Uništili su ga, prije svih, Vrdoljak, Štromar i – Posavec. Priznaje da Međimurke i Međimurci ne podržavaju njegov angažman u Plenkovićevoj Vladi. To nije prije znao?

 

Zna Posavec da Međimurci dvadesetak godina ne glasaju za HDZ, jer ga ne žele na vlasti. Koliko god prodavao maglu da ga ne interesiraju fotelje, polakomio se Posavec. Htio je, kao – mislio je tada – budući predsjednik HNS-a, utjecaj, moć. Pod svaku cijenu. Htio je biti rame uz rame s Plenkovićem, što i nije neki dobitak. Znaju to svi koji Plenkovića poznaju. Vrdoljak, Štromar, Posavec i ostatak HNS-ovih koristoljuba političku su prostituciju nemušto zamotali u celofan na kojem piše: „Radimo isključivo zbog interesa Hrvatske!” A sad Posavcu ta Hrvatska više nije važna. Zašto? Jer je politički kalkulant. Među protagonistima koji su osramotili i HNS i politiku. Skupa s Plenkovićem, koji trajnu anemiju liječi, kako to tvrdi Hasanbegović, protuprirodnim političkim bludom.

 

Važno je da nam premijer bude zdrav i, kako to on sam kaže, relaksiran. Sve je češće i sve više ljudi svjesno da dosjetka: „Svaka država ima mafiju, a jedino u Hrvatskoj mafija ima državu!“ postaje stvarnost. Pravno neuređena, dakle, nepravedna, partitokratska, nedemokratska, država služi tipovima poput Mamića. Likovi poput Todorića posjeduju Hrvatsku. Hrvatinama poput Mamića i Todorića služe sve institucije, služe im stranke, služe im sudovi, služe im dorhovi, uskoci i poskoci. To su vam klasična političko-tajkunska kumstva. U osječkoj se sudnici događala, na očigled javnosti, sramota u kojoj su, sve vrijeme, uz braću Mamić i nogometaše kojima je najvažniji novac a ne poštenje, pa je tako, sumnja čak i DORH, Luka Modrić lagao sve u šesnaest, glavni likovi bili bajkoslovno plaćeni odvjetnici Prodanović i Sloković.

 

Zdravko Mamić se po ne znam koji put narugao sudu, sucima, državi i građanima koji iz izbora u izbore nagrađuju lopovluk, neznanje i bahatost. Mamić čak i ne krije da vrbuje svjedoke, pa je skupa s jednim od njih, Lovrenom, otpjevao pjesmu „Ne može nam nitko ništa!“, srpskog turbo-folkera Mitra Mirića. Država je na usluzi raznim mamićima. Ona postoji samo kada treba pohapsiti žestoke kritičare ministara, državnih tajnica ili premijera. Kivni ste zbog toga?!

 

Ako jeste, ne zaboravite da imamo državu baš onakvu kakvu zaslužujemo. Nismo bez veze gotovo svemu na samom dnu. Jer nam je moral društva – čast rijetkim i glasnim pojedincima – dno dna. A to pravosudno dno dna štite sve sami predsjednici; Plenković, Jandroković i Grabar Kitarović. A dno dna su i odluke Vijeća za elektroničke medije, koje je sluga nemoralne politike. Svih politika. Da će Vijeće i dalje biti slugansko potvrđuje i imenovanje Damira Hajduka za predsjednika Vijeća, odnosno, Agencije. Zašto? Jer je Hajduk već služio onoj pretprošloj vlasti. Zato su se prije pet godina HDZ-ovci u Saboru suprotstavljali imenovanju Damira Hajduka u Vijeće za elektroničke medije.

 

Prozivali su i Gordanu Simonović, tobože ljevičarku, koja fanatično poštuje volju HDZ-a. Hajduk i Simonović su najpodobniji, pa ste ih, predbacivali su tada SDP-u i sadašnjem koalicijskom partneru HNS-u, smjestili u vrlo važno medijsko regulatorno tijelo, uz plaću od 14.000 kuna. Sada je te Milanovićeve podobnike prigrlio HDZ, uz tri nova, podobna člana. A kako glasi slogan Plenkovićeva HDZ-a: vjerodostojno. Ili, uvijek radimo samo s podobnima.

 

VEZANI ČLANCI