18.Marjanski đir

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 18, 2016 |

Ove godine će se od 26. do 28. kolovoza održati 18.Marjanski đir – međunarodno otvoreno prventvo Hrvatske i Splita u olimpijskom triatlonu. Organizator Marjanskog đira je Triatlon klub Split a sve detalje ovog najzanimljivijeg natjecanja u svijetu triatlona donosi Gabrijela Radanović.

 

Marjanski đir s dionicom od 1500 m plivanja, 40 km vožnje biciklom i 10 km trčanja predstavlja jedan od najzanimljivijih u svijetu triatlon natjecanja, a koje će ove godine Split ugostiti 18. puta za redom, s više od 250 domaćin i inozemnih sudionika unutar Park šume Marjan.

 

Organizator ovog velikog sportskog natjecanja, Triatlon Klub Split, iako najmlađi, ujedno je i prvi triatlon klub na području Dalmacije te kao takav nositelj, pokretač i promotor ovog najbrže rastućeg olimpijskog sporta u Hrvatskoj. Iako je triatlon iznimno zahtjevan u Hrvatskoj pronalazi velike simpatije, pogotovo kod mladih ljudi.

 

Marjanski đir predstavlja međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske i Splita u olimpijskom triatlonu, te okuplja najbolje triatlonce ne samo Hrvatske nego i regije. Bez obzira na jaku konkurenciju od splitskih triatlonaca očekuju se vrhunski rezultati.

 

Iz Hrvatskog triatlon saveza napominju kako se triatlon u Hrvatskoj sve popularniji sport i Marjanski đir je jedan u nizu kvalitetnih natjecanja ovakvog tipa.

 

Ljepotu i posebnog ovog sportskog, te u svijetu jedinstvenog natjecanja, svakako čini sam Marjan, na čijim obroncima i podno kojega se pliva, trči i vozi bicikl, a u danima natjecanja ovaj prirodni dragulj u cijelosti je u „vlasništvu“ natjecatelja triatlonaca i publike.Iz tiratlon saveza pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže a svi oni koji koji su zaintresirani mogu se i okušati u ovom sportu.