18. Croatia Boat Show

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 13, 2016 |

Unatoč dugogodišnjoj recesiji koja je uništila brojne europske nautičke sajmove, splitski Croatia Boat Show danas slavi 18. rođenda. Do 17. travnja na Zapadnoj obali bit će izloženo 65 brodova u moru i 15-ak na kopnu.

 

18. Croati Boat Show pretvorio je šetnicu splitske Zapadne obalu u sajmaski plato na kojem je što na kopnu što na moru izloženo gotovo stotinjak plovila. U ime ministra turizma Antona Klimana otvorio ga je njegov zamjenik Robert Pauletić

 

Jedni od najljepših i najatraktivnijih brodova na Mediteranu, proizvođači nautičke opreme, charter tvrtke te predstavnici najluksuznijih automobila, našli su svoje mjesto na splitskom sajmu.Dobra je vijset kako nakon punih sedam kriznih godina, ovogodišnji Croatia Boat Show po broju izlagača bilježi ponovni rast. Čini se kako recesijska vremena za nautičku industriju polako postaju prošlost.

 

Croataia Boat Show u svojim zlaznim godinama bio je šeti po veličini nautički sajam na svijetu. No od 2009 do dans sajam je stagnirao. Razlog tome vezan je za tržište u nautičkoj industriji . Naime čak 60 % izlagača koji su na sajmu sudjelovali rekordne 2008 godine danas više ne postoji. Ipak tržište se u nautičkom sektoru polako počelo oproavljati .

 

Ovogodišnji 18 po redu sajam ponuditi će i brojne premijere, među kojima se istiću one jedrilica okrunjene titulom europskog broda godine.

 

Najvrijedniji eksponat ovogdoišnjeg sajmaje tridesetmetarska je jahta vrijedna gotovo 10 milijuna eura. Sjam je otvoren do nedjelje.